בעת הריון מתחולל שינוי משמעתי במערך ההורמונלי בגוף האישה. השינויים ההורמונליים הללו מאפשרים שיגשוג רירית הרחם לקליטת הביצית המופרית ובהמשך תמיכה בתהליך החלוקה המואצת של רקמות העובר, התפתחות העובר ובניית המערכות והרקמות שלו והזנת העובר.
השינויים ההורמונאליים הללו הינם בעלי השפעה גם על רירית החניכיים שנוטה אף היא לשיגשוג ולעיתים קרובות נוטה לפתח דלקות. במקרים הללו יש להגביר את הטיפול בחניכיים ובשיניים באופן רוטיני כדי להפחית ככל האפשר את רמת החיידקים בפה ואת הרובד על גבי השיניים על מנת להימנע מדלקות חניכיים, שגם ככה נוטות להיות מודלקות עקב המצב ההורמונלי.
המעבר לטיפול אורתודונטי באמצעות קשתיות שקופות היטיב מאוד עם נשים בהריון. בתקופה בה הטיפול התאפשר רק באמצעות סמכים (קוביות, גשר אורתודונטי), היתה הסתייגות מטיפולים במהלך ההריון. זאת בגלל הקשיים בהקפדה על ההיגיינה במקרה של סמכים המודבקים דרך קבע על גבי השיניים, אשר מהווים מלכודת קבע לשאריות מזון וחיידקים, ויוצרים מצב של דלקת תמידית.
הטיפול בקשתיות שקופות כולל הסרתן במהלך האכילה והיכולות להקפיד בצורה קפדנית על הניקיון שלהן ושל השיניים טרם החזרתן לאחר האכילה. בנוסף הקשתיות מוחלפות בחדשות בתדירות של 7-14 יום עם התקדמות הטיפול, כך שמאגר החיידקים במידה והוא מצטבר על גבי הקשתית, יעלם עם החלפת הקשתית.
לפיכך אין שום מניעה לבצע טיפול אורתודונטי במהלך ההריון.