המרפאה לאורתודונטיה ומומים מולדים בקריה הרפואית רמב"ם
יישור שיניים באמצעות קשתיות שקופות של invisalign
המחלקה לאורתודונטיה ומומי פנים מולדים, היא חלק מבית הספר להתמחויות ברפואת שיניים > בקריה הרפואית רמבם. מערך זה כולל גם את המחלקות לחניכיים ושתלים, שיקום הפה, פנים ולסתות, המחלקה לטיפולי שורש, והמרפאות למפרקי הלסת ולחולים סיסטמיים.
המחלקה לאורתודונטיה כוללת את היחידה למומים מולדים של הפנים והלסתות, אשר עוסקת בטיפול בעיוותים בילדים, בני נוער ומבוגרים. המום הנפוץ ביותר הוא חיך ושפה שסועים. מומים ותסמונות נוספות בהם מטפלים ביחידה: תסמונת דאון, Hemifacial microsomia, תסמונת גולדנהר, תסמונתtreacher collins ועוד. הטיפול במומי פנים מולדים אלה כולל עבודה בצוות רב מקצועי מדיסיפלינות שונות ברפואה וברפואת שיניים וכן מקצועות עזר נוספים: רופאי ילדים, מנתחים פלסטיים, רופאי אף-אוזן-גרון, מנתחים נוירוכירורגים, גנטיקאים, אורתודונטים, מנתחי פה ולסת, רופאי שיניים לילדים וקלינאי תקשורת. הטיפולים במומים אלה מתחיל עוד לפני הלידה ברגע שהמום מאובחן בעובר. אז מכינים את האם לקראת שלב הלידה והתהליך המורכב של הטיפול לאחר הלידה. הטיפול בילדים עם מומים מולדים ממשיך לאורך כל שלבי הגדילה וההתפתחות של הילד ועד לסיום תהליך הגדילה בגיל 18. קיימים פרוטוקלים טיפוליים מובנים לשלבי הטיפול השונים לפיהם מתנהל התהליך הטיפולי. בנוסף מטפלים ביחידה גם במטופלים מבוגרים עם עיוותים מולדים או נרכשים במבנה הפנים והגולגולת. מקרים אלה מיועדים לניתוחים אורתוגנטיים >. במסגרת היחידה עוברים המטופלים המבוגרים את ההכנה האורתודונטית הנדרשת לפני ביצוע הניתוח האורתוגנטי. סוג ההכנה וסוג הניתוח נקבעים בישיבות אורתוכירורגיות בהן מבוצע תיאום בין המחלקה לאורתודונטיה ובין המחלקה לכירורגיה פה ולסתות. לאחר הניתוח ממשיכים המטופלים לעבור את שלב הטיפול האורתודונטי הסופי.
במחלקה לאורתודונטיה פועלת גם היחידה להתמחות באורתודונטיה. ביחידה זו עובדים צוות מדריכים גדול המורכב מרופאים אורתודונטים בכירים ומנוסים מהמובלים בארץ בהוראה והדרכה של רופאי שיניים המתמחים במקצוע האורתודונטיה. מתבצע לימוד והוראה תיאורטית לצד התנסות קלינית בכל סוגי הטיפולים וסוגי המיכשור האורתודונטי. בסיום תקופת ההתמחות במחלקה מוכשרים המתמחים לעמידה בבחינות ההתמחות שלב א' ושלב ב' וקבלת התואר מומחה באורתודונטיה ורישיון מומחיות ממשרד הבריאות.
במחלקה פועלת גם היחידה לרפואת שיניים לילדים בה עוסק צוות של רופאי שיניים מומחים לילדים (פדודונטים) במתן טיפולי שיניים לילדים רגילים וכן ילדים הסובלים מחרדה דנטלית, מומי פנים ותסמונות. ביחידה מקיימים טיפולי שיניים לילדים בטישטוש (סדציה) כדי להתגבר על קשיים בשיתוף פעולה בקבלת הטיפול.
היחידה למחקר דנטלי ואורתודונטי פועלת במחלקה לאורתודונטיה בשילוב עם המעבדה לביולוגיה אוראלית בפקולטה לרפואה בטכניון. במסגרת הפעילות ביחידה זו מתקיים מחקר בקשת מגוונת של נושאים קליניים ובסיסיים באמצעות צוות עמיתי מחקר, מתאמת מחקר, רופאים חוקרים וסטודנטים לתארים מתקדמים בטכניון מאסטר ודוקטראט.